Expert Parallel #3

(h)ear

Partner en organisator Finissage #3

(h)ear is een stichting die zich richt op klankkunst en experimentele muziek en zich inzet tot dialoog met andere kunstdisciplines om te creëren en te stimuleren.

(h)ear organiseert concerten, performances, workshops, lezingen en cureert tentoonstellingen over geluidskunst. Wij zijn gevestigd in Nederland.

(h)ear is een kunstinitiatief in Parkstad Limburg dat zich in het bijzonder richt op een aanvulling van reeds bestaande culturele initiatieven.

Doelstelling is het promoten van (geluids)kunst als zelfstandige discipline enerzijds en anderzijds de mogelijkheid te bieden tot dialoog tussen reeds bestaande kunstvormen en initiatieven.

Door het aanbieden van (tijdelijke) locaties en platformen voor live uitvoeringen aan (geluids)kunstenaars wordt de mogelijkheid geboden verschillende disciplines binnen de kunsten te verbinden en op elkaar te laten reageren.

In bredere zin richt (h)ear zich op het verwezenlijken van afwisselende en vernieuwende performances, presentaties, tentoonstellingen en workshops door (geluids)kunstenaars en curatoren, met als doel stimulatie en communicatie van de ontwikkelingen en het debat binnen de kunsten.

Er is geen sprake van een presentatieruimte of ‘vast’ podium.

Wel wordt gebruik gemaakt van (tijdelijke) locaties, leegstaande panden, projectruimtes bij instituten en kunstencentra, musea of de openbare ruimte die allen nadrukkelijk in aanmerking komen voor projecten die door (h)ear geïnitieerd worden.Mike Kramer, initiator van (h)ear is als adviseur en promoter van Parallel actief geweest en heeft de finissage van de 3e editie georganiseerd.